En död efter storm i England - då drabbar den Sverige

NYHETER

Under torsdagen har stormen Doris slagit hårt mot England. Tåg och flygtrafiken har påverkats kraftigt och en person har fått sätta livet till.

Nu slår Doris till mot Sverige – i form av snö och minusgrader.

Brittiska medier kantas idag av stormrubriker. Träd ligger välta över vägar och tågräls, flera flyg har fått ställas in.

Sky news rapporterar att en kvinna har dött till följd av en ”stormrelaterad olycka” i Wolverhampton, England.

Under eftermiddagen förväntas ovädret lämna Storbritannien och dra sig vidare över Nordsjön för att träffa Skåne, Blekinge, Halland och Kronoberg under torsdagskvällen.

– Den kommer dock att ha avtagit i styrka. Vinden förväntas inte komma upp i stormstyrka utan kommer vara måttlig och bitvis frisk, säger Kristoffer Molarin som är meteorolog på Foreca.

En decimeter snö

Istället för kraftiga vindar, kommer de drabbade områdena att mötas av ett tjockt snötäcke på fredagsmorgonen.

– Under kvällen och natten kommer det regn som allt mer övergår i snöblandat regn. Fram emot morgonen kommer det dock att snöa kraftigt. Och lokalt kan det komma cirka en decimeter snö i bland annat Skåne, säger Kristoffer Molarin.

Temperaturen förväntas ligga runt nollan, och leta sig ned mot ett par minusgrader under fredagen.

Övriga landet – iskallt

Svealand och Norrland kommer dock att vakna upp till strålande sol. Men där slutar inte historien. Temperaturen kommer att ligga en bra mitt under nollan.

– Det kommer att blir cirka sex till tio grader kallt. Och i Norrland blir det ännu kallare, säger Kristoffer Molarin.

ARTIKELN HANDLAR OM