Pappans gripande text till gravida frun

Foto: Privat
NYHETER

Royce Young från Oklahoma, publicerade ett gripande inlägg om gravida fruns styrka och deras ofödda dotter. Hon kommer födas utan hjärna och paret har bestämt sig för att donera hennes organ, skriver Huffington Post.

Den 17 februari publicerade Royce Young från Oklahoma ett fotografi av sin gravida fru på Facebook.

Barnet i magen, en flicka, har inte har någon hjärna. I en lång bildtext förklarar Royce Young detaljerna kring graviditeten – och varför hans fru är så inspirerande. Paret har bestämt sig för att fullfölja graviditeten och donera dotterns organ.

”Keri känner varje liten spark och varje hicka. Varje dag påminns hon om att hon bär på ett barn som kommer att dö. Hennes rygg gör ont, hennes fötter är ömma  Hon har fått alla superroliga gravid grejer på gång. Men ljuset i slutet av hennes nio månaders tunnel kommer att förvandlas till ett mörker hon aldrig känt förut. Hon är den som kommer att ta itu med allt som kommer med att ha en bebis - mjölken som kommer, återhämtningsprocessen, etc, men utan en, mjuk, vacker nyfödd bebis att titta på och påminnas om att det var värt det”, skriver han.

”Träffade en fantastisk kille”

Royce som skriver om basket för ESPN.com, nämnde i ett inlägg att han åkt till New Orleans för NBA All-star weekend, och träffade en fantastisk kille vid namn Jarrius som är i behov av en levertransplantation. Royce skriver att hans möte med Jarrius inspirerade honom att publicera inlägget om fruns styrka.

Royce skriver att de åtminstone kan trösta sig med att veta att deras dotter kan vara ett ”mirakel” för en annan familj i behov av en organdonation. För deras barn - precis som Jarrius och hans familj, hoppas på sitt eget mirakel.

Royce och Keri har en 2-årig son sedan tidigare. Han heter Harrison.

”När Harrison blir skadad frågar Keri honom: ”Är du tuff? Är du modig?” Och den lilla pojken nickar och säger: ”Jag är tuff! Jag är modig”. Jag ser på Keri just nu och jag behöver inte ens fråga. Hon är tuff. Hon är modig. Hon är otrolig. Hon är anmärkningsvärd,” skriver han.

”Som en slags dagboksanteckning”

Inlägget har fått över 40 000 reaktioner och Royce säger att han är överväldigad över responsen.

– Jag trodde bara det var vänner och familj som skulle läsa, jag är chockad, säger han till Huffington Post.

Pappan säger att han skrev inlägget som en slags dagboksanteckning och en hyllning till hans hustru 

– Jag älskar henne. Att titta på hennes mod och styrka är bara något som inspirerar mig, förklarar han.

Royce berättar att paret har svårt för att exponera sina känslor men att detta är ett unikt tillfälle och att de vill ha något konkret att se tillbaka på när de blir äldre.

– Föräldrar älskar att prata om sina barn och detta är vår chans att göra det med Eva. Vi kommer inte att få skryta om hennes betyg eller hur vacker thennes hår är. Det här är vad vi får berätta om och det vill vi dra nytta av.

ARTIKELN HANDLAR OM

Familj

Facebook