Livesändningen blev tonåringarnas fall.
Foto: TT
Livesändningen blev tonåringarnas fall.

Tonåringar skulle sova på Ikea – blev gripna

Publicerad:
Uppdaterad:
Livesändningen blev tonåringarnas fall.
Foto: TT
Livesändningen blev tonåringarnas fall.

NYHETER

Två 19-åringar tänkte övernatta på Ikea i Stavanger och livesända händelsen på Facebook. Men våghalsigheten blev deras fall, rapporterar Expressen.

På fredagsnatten hade två 19-åringar i Stavanger i Norge begett sig till Ikea. Inte en helt ovanlig helgaktivitet, men de två kumpanerna hade annat än soffköp i kikarsiktet. När övriga kunder lämnade det populära varuhuset dröjde de sig kvar.

19-åringarna smög iväg och gömde sig i varuhuset.

– De var därmed ensamma inne på varuhuset efter stängningstid, säger Karstein Tendenes vid polisen i Rogaland, enligt Expressen.

Livesände på Facebook

Men tonåringarna blev för våghalsiga. De hade påbörjat en livesändning av natten på Facebook. Och en av de som såg deras video larmade polis, som kom till platsen och grep de båda.

Trenden med Ikea-övernattningar började under 2016. I december kunde Aftonbladet rapportera om två 16-åriga tjejer som upptäckts av väktare en söndagmorgon på Ikea i Jönköping. Då upprättades en anmälan om olaga intrång.

– Det ska nu vara uppe i runt 1 300 övernattningar på Ikea globalt, sadeäger Lars Förstell, informatör hos polisen, till Sydsvenskan då.

Vad siffran ligger på idag är oklart.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN