Så skriver England om terrorn i London

NYHETER

Tidningen the Sun slår upp rubriken ”Maniac who attacked Britain in the heart” stort tillsammans med bilden av en sjukvårdare som försöker rädda livet på terroristen. I den lite mindre rutan på förstasidan skriver de att bilden är beviset att på den ”brittiska mentaliteten aldrig kommer att brytas ner”.


Daily Mail har också en stor bild av sjukvårdare som hjälper terroristen ackompanjerat med rubriken ”Dagen då terrorn kom till Westminster”.


Daily Mirror beskriver dådet som en attack mot demokratin.


Tidningen i har citat från ett ögonvittne på sin förstasida som beskriver kaoset direkt efter attacken. ”Det låg kroppar överallt, från ena sidan av bron hela vägen till den andra”. De har också den senaste kända dödssiffran.


The Daily Telegraph låter premiärministern Theresa Mays ord sammanfatta stämningen efter dådet.


The Times skriver att en islamist mejade ner människor och mördade en polis under ”attacken på Westminster”.


The Guardian drar på bilden av chockade politikern Tobias Ellwood, som försökte hjälpa sjukvårdarna att rädda livet på den döende polisen.


Daily Star skriver ”Terror i London” och har en bild bredvid sin logga med texten ”We are not afraid”.


Financial Times slår fast att det är den värsta terrorattacken i London sedan tunnelbanebomberna 2005. De beskriver också hur premiärministern fördes i säkerhet och att det brittiska underhuset spärrades av.


Metro har bytt ut O:et i sin logga till en tunnelbaneskylt med texten ”We are not afraid”.


Daily Express har bilden på gripandet av terroristen. De beskriver också hur en kvinna överlevde attacken genom att hoppa ner i Themsen från Westminster Bridge.

ARTIKELN HANDLAR OM