Uppgifter: SD-politiker viftade med pistol

Leon Jensen, SD.
NYHETER

Kommunpolitikern Leon Jensen (SD) viftade med en pistol på ett möte i Tingsryds kommunhus, enligt uppgifter till Smålandsposten.

Nu utreder partiet om han ska uteslutas.

– Jag tränar pistolskytte och då är det lite svårt att utföra den sporten om man inte har en pistol, säger han till tidningen.

Det var på ett internt möte med Sverigedemokraterna för en månad sedan som Leon Jensen plockade fram sin pistol och viftade med den, enligt Smålandsposten.

Händelsen ledde till att han uppmanades att lämna sina politiska uppdrag och partiet. Men han har valt att inte göra det.

– Då är den demokratiska ordningen sådan, att om han inte lämnar sina uppdrag självmant, måste vi vända oss till vårt medlemsutskott. Jag kan inte kommentera varför han har blivit uppmanad att lämna, men det är allvarligt när man öppnar ett personärende. Om man uppifrån har uppmanat honom att lämna och han inte gör det, då är utgången ganska given, säger Anders Ohlin, riksombudsman för Sverigedemokraterna Syd, till Barometern, som också rapporterat om incidenten.

Tränar pistolskytte

Leon Jensen är sportskytt och har därför licens och tillgång till pistol.

– Det är inget konstigt i detta. Jag tränar pistolskytte och då är det lite svårt att utföra den sporten om man inte har en pistol, säger han till Smålandsposten.

Han förnekar inte att han har haft med sig sitt vapen på ett möte.

– Du menar ett icke komplett vapen, efter att jag blev tillfrågad om det? Man får inte transportera ett vapen komplett, det står i vapenlagen, säger han till Smålandsposten.

”En smutskastningskampanj”

Däremot uppger Leon Jensen att han inte uppmanats att lämna partiet och att det inte finns ett uteslutningsärende.

– Enligt mig är detta bara en smutskastningskampanj mot mig, där folk använder alla medel och skiter i vad som egentligen har hänt.

ARTIKELN HANDLAR OM