Lina om upptäckten i nya lägenheten: ”Jag blev så chockad”

Foto: Tove Ronnebäck/TT
När Lina Almius Cederstav fick en lägenhet av Kalmarhem möttes hon av bajs på väggarna och larver i köksskåpen.
NYHETER

När Lina Almius Cederstav kom till sin nya lägenhet i Kalmar var det bajs på badrumsväggarna och larver under diskbänken.

– Jag blev helt chockad. Jag trodde att det var ett skämt, säger hon.

Lina Almius Cederstav, 25, från Göteborg skulle plugga i Kalmar. Genom Kalmarhems bostadsgaranti fick hon en lägenhet på Fabriksgatan, vilket för Lina var ett drömläge. Men bilden av drömlägenheten skulle snart komma att ändras, berättar Barometern.

– Jag var verkligen jätteglad över att ha fått en lägenhet så centralt. Jag och min kompis åkte för att titta på lägenheten men så fort vi kom innanför dörren luktade det bajs.

Lina berättar att det var sand över hela golvet, stora hål i väggarna och en tydlig doft av bajs.

– När jag gick in i badrummet var det någon som inte hade spolat, det var bajs på toalettsitsen och bajs där man har toalettpappret. Jag blev helt chockad. Jag trodde att det var ett skämt, säger Lina.

När Lina öppnade skåpet vid diskbänken kryllade det av larver bland kvarglömt skräp. Hon kontaktade Kalmarhem och klagade på lägenhetens skick. Då fick hon reda på att Kalmarhem har slutat besiktiga flyttstädning av lägenheter.

– Då frågade de om jag kunde tänka mig att städa lägenheten själv och dra av hälften av hyran den månaden. Men jag hade gipsad arm och hade inte lust att städa bort någons bajs.

”Kliade i gipset flera dagar”

Men larverna fick hon ta reda på själv. Så Lina ringde till Anticimex, som i sin tur bad henne identifiera larverna.

– Jag fick gå in på deras hemsida och kolla på bilder av olika skadedjur.

Anticimex rekommenderade Lina att dammsuga upp larverna och att de då skulle försvinna.

– Så jag fick krypa in under diskbänken bland allt skräp och dammsuga upp tusen larver. Jag kan säga att det kliade i mitt gips i flera dagar efteråt.

Nu har Lina försökt att bo in sig och försöker att glömma första mötet med drömlägenheten.

– Jag har verkligen försökt att få det fint, jag har satt upp tavlor över de största hålen i väggarna. Men jag hoppas verkligen att Kalmarhem förde något slags besiktningsprotokoll innan jag flyttade in. För jag tog aldrig kort på hur det såg ut här hemma när jag flyttade in.

Aftonbladet har sökt Kalmarhem för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Anticimex

Skadedjur

Kalmar