Alla från huligan- bråket släppta

NYHETER

Fortfarande misstänkta för misshandel

Samtliga sju unga män som suttit anhållna efter ett storbråk i Åstorp mellan fotbollshuliganer i söndags är släppta. En av dem frigavs i måndags, de övriga sex på tisdagsförmiddagen på order av åklagaren.

De sex är fortfarande misstänkta för misshandel. Ett problem för åklagaren är emellertid att det inte finns några målsägare som vill ställa upp.

– Ingen har velat göra någon anmälan och beredvilligheten att berätta något för polisen är obefintlig, konstaterar kammaråklagare Anders Månsson i Helsingborg.

Om han ska väcka åtal får han därför lita till filmer, fotografier och polisvittnen.

– Det kan innebära betydande bevisproblem, medger Månsson.

19-åringen släppt

Den 19-åring som släpptes i måndags var anhållen för dråpförsök sedan han i hög fart ska ha kört rakt mot några av poliserna. Månssons åklagarkollega Charlotte Österlund såg dock inget uppsåt att skada eller döda någon bakom vansinnesfärden. Hon lät frige mannen som nu är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och framkallande av fara för annan.

I huliganbråket fanns deltagare från Skåne och Stockholm samt från Danmark. Polisen grep hundra personer. Men 93 av dem släpptes under natten till måndagen.

TT