Man misstänks ha våldtagit 15-åring

NYHETER

Höll flickan i fångenskap i tre timmar

En 24-årig man anhölls i går i Ystad, misstänkt för grov våldtäkt på en 15-årig flicka. Enligt flickan höll mannen henne fången i tre timmar och våldförde sig på henne upprepade gånger.

Det var i förrgår som 15-åringen och 24-åringen fick kontakt via nätchatt, och stämde träff på en sportklubb i Tomelilla. Enligt flickan utsatte mannen henne där för grova sexövergrepp i flera timmar. Enligt mannen hade de frivillig sex.

– Flickans berättelse är klar och redig och styrks av den tekniska bevisningen. Hon mår väldigt dåligt, men har under omständigheterna varit väldigt duktig på att berätta om vad hon varit med om, säger Ewa-Gun Wessford, informatör på Ystadpolisen.

Hotade flickan

Mannen greps i Sjöbo strax före midnatt natten till i går och är förutom den grova våldtäkten också misstänkt för övergrepp i rättssak.

– Han hotade henne, sa att hon skulle råka illa ut om hon gick till polisen, säger Ewa-Gun Wessford.

Träffats genom nätet

Fallet ser ut att vara ännu ett i en oroväckande lång rad av liknande händelser, där unga flickor via nätet lockats att träffa män som förgripit sig på dem.

– Jag vill gärna ta tillfället i akt att varna för hur farligt detta är. Unga tjejer är så oerhört utsatta i dag. Det är något som alla föräldrar måste vara medvetna om, säger Ewa-Gun Wessford.