Nyheter

Mobbade Douglas får 87 500 kronor

Av: 

Kajsa Sigvardsson

NYHETER

Malmö stad betalar rekordskadestånd

Douglas Dahlqvist har bytt skola och trivs nu jättebra. ”Det viktigaste för mig har hela tiden varit att Douglas ska få upprättelse”, säger hans mamma Brigitta.
Douglas Dahlqvist har bytt skola och trivs nu jättebra. ”Det viktigaste för mig har hela tiden varit att Douglas ska få upprättelse”, säger hans mamma Brigitta.

Douglas Dahlqvist, 14, vann mot mobbarna.

Efter kränkningarna på Sundsbroskolan tvingas Malmö stad betala rekordskadestånd.

Douglas Dahlqvist mobbades under flera år av klasskompisar på Sundsbroskolan i Malmö. I våras tejpade flera pojkar fast Douglas vid ett träd och fotograferade händelsen med sina mobilkameror.

Douglas mamma Birgitta anmälde i våras mobbningen till Skolverket och Barn- och elevombudet Lars Arrhenius har sedan drivit fallet.

”Vill gå vidare”

Arrhenius menar att Sundsbroskolan inte vidtagit tillräckliga åtgärder och krävde därför 150 000 kronor i skadestånd.

Efter förlikning beslutade Malmö stad i måndags att betala 87 500 kronor till Douglas – den hittills största ersättningen till en mobbad elev.

– Det känns skönt att det är över. Jag vill gå vidare nu, säger Douglas Dahlqvist när han träffar Punkt SE hemma i sitt kök i Bunkeflostrand.

”Skönt vi nått en uppgörelse”

Inger Björkqvist, stadsdelschef i Limhamn-Bunkeflo skrev under förlikningsavtalet.

– Det är skönt att vi nått en uppgörelse. Det är viktigt för alla att gå vidare, både för pojken och för personalen på Sundsbroskolan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert: