Vd:n ger Jelenas föräldrar sitt stöd

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-07-18

vittnar Toppdirektören Thomas Dahl kom till rätten med frun Therese för att vittna om mordet på parets barnflicka. Även Jelenas mamma, pappa, bror och moster var i rätten.

GÖTEBORG

Jelenas arbetsgivare kom till rätten för att vittna om sin mördade barnflicka.

– Hon var ett föredöme för barnen. Positiv och öppen, sa Therese Dahl.

mördad Jelena Ivanisevic hittades död 13 april i direktören Thomas Dahls villa i Långedrag utanför Göteborg.

I september förra året anställdes Jelena Ivanisevic, 20, som barnflicka hos toppdirektören Thomas Dahl, vd för fastighetsbolaget Wallenstam Företag AB.

På påskafton, dagen före mordet, åkte familjen på semester till Mauritius. Jelena var ensam kvar i den stora villan i exklusiva Långedrag utanför Göteborg.

Vädjar till domaren

– Hon fick röra sig fritt i huset när vi inte var hemma, vi hade stort förtroende för henne, sa en sammanbiten Therese Dahl i rätten.

– Det är väldigt svårt nu.

Den 25-årige gäststudent som misstänks ha kvävt barnflickan till döds sitter snett mittemot. Han lägger ner huvudet mot bordet och vädjar till domaren.

– Please, feeling very bad, säger han.

Jelenas familj, som rest hit från Kroatien för att närvara vid rättegången, har träffat familjen Dahl även utanför domstolen.

– Det är jobbigt för oss alla. Det här lägger man inte bakom sig, säger Thomas Dahl till Aftonbladet.

Åklagaren yrkade i går på livstids fängelse för 25-åringen. Hans försvarare vill att mannen döms till rättspsykiatrisk vård.

Dom meddelas 24 juli.

Annika Lindqvist