På besök i Evil & Talls galna värld

Foto: "Jag kan vara jäkligt elak och Anna är väldigt lång helt enkelt", säger Pernilla Törnkvist (till höger), ena halvan av konstduon Evil & Tall.
NYHETER

Club Limes – en ny konstklubb, en surrealistisk bubbla eller, helt enkelt, ett besök i huvudet på Evil & Tall.

Evil & Tall har så goda självförtroenden att det gränsar till storhetsvansinne. De säger sig ha potential att förändra världen och förutsätter att människor är nyfikna på vad som försiggår i deras hjärnor.

– Club Limes är som att titta in i vår värld. Och vi är inte så normala, säger Pernilla Ljungkvist som till vardags går på Valands konsthögskola i Göteborg.

Vill inte följa seder

Performanceartisten Anna Törnkvist utgör den andra hälften i konceptduon som inte vill följa konstvärldens seder. Idén med Club Limes är en salig röra av film, scenkonst, musik och fest och det enda som garanteras är en känsla av overklighet.

– Vi är väldigt insnöade på surrealism både jag och Anna. Vi vill att besökarna ska gå in i en bubbla, att de inte riktigt ska veta vad som kommer att hända, säger hon.

70 procent Lundell-citat

Eftersom Anna bor i Stockholm har de skött mycket av förberedelserna via sms. Enligt Pernillas telefonräkning skickade hon 400 stycken bara till Anna förra månaden. Mobilkorrespondensen finns att läsa på deras blogg och utgör själva essensen av Evil & Tall.

– 70 procent på ett ungefär är Lundell-citat och funderingar om hur vi är den kvinnliga motsvarigheten till honom. Hans texter tycks kunna appliceras på det mesta hos oss. Det tycker vi om att förundras över, säger Pernilla.

Fakta Club Limes:

(.se)