Bälinges hemmaplan uppgrävd av kommunen

NYHETER

Reparationerna påbörjades före sista hemmamatchen

Foto: Malin Moström i sin sista match - igen. Det blev en 2-1-seger på bortaplan mot Bälinge.

På lördag skulle Bälinge spela säsongens sista match på Studenternas.

Men det går inte eftersom planen är uppgrävd.

Damallsvenskan i fotboll må vara avgjord – men den är inte färdigspelad än.

Något som Uppsala kommun har missat, och har därför satt igång att gräva upp planen på Studenternas IP trots att Bälinge möter Hammarby den 3 november.

– Deras agerande är både pinsamt, arrogant och upprörande. Pinsamt för att det visar vilken okunnighet de har om det regelverk som gäller för matcher i Damallsvenskan. Arrogant för att de fortfarande inte ens har kontaktat oss och upprörande för att detta aldrig hade inträffat om det hade varit en herrmatch, säger Bälinges sportchef Conny Sjöberg.

Tvingas spela på Österängen

Förbättringsarbetena av gräsplanen innebär att Bälinge tvingats ansöka om att få möta Hammarby på Österängens IP, en arena som är allt annat än allsvensk.

På kommunen har man dock inte särskilt stor förståelse för upprördheten eftersom man menar att man informerat klubben om det kommande reparationerna.

Klagomål från linjemännen

Arbeten som enligt Roine Kyller, föreståndare på Studenternas, varit absolut nödvändiga. Detta eftersom marken längs sidlinjerna blivit ojämn på grund av den friidrottsverksamhet som pågår på arenan.

– På vissa ställen är det planen 25-30 centimeter högre. Efter varje match får vi klagomål från linjedomarna som håller på att bryta benen av sig när de springer i sidled. Och hade vi inte börjat nu hade det kanske blivit för kallt och då hade vi fått vänta tills i vår, säger han till aftonbladet.se.