Skolflicka brännmärkt med cigaretter

NYHETER

Misshandlades av jämnåriga elever i sitt hem

Den 15-åriga flickan hotades till döden av jämnåriga elever på samma skola.

De tog sig in i hennes hem, misshandlade henne och brännmärkte henne med cigaretter.

Samtidigt passade de på att stjäla saker till ett värde av 6 000 kronor.

Den 15-åriga flickan blev rädd för att vara i skolan efter att fyra elever från samma skola i Blekinge hade knuffat henne och hotat henne till döden, skriver Blekinge läns tidning.

Dunkade huvudet i golvet

Flickan gick därför hem och låste dörren men trots det kom hon inte undan. När en 14-årig killkompis ringde på dörren, öppnade hon. Han släppte sedan in två 15-åriga flickor och en annan 14-årig pojke.

En av flickorna började omgående misshandla flickan genom att slå henne med knytnäven och dunka hennes huvud mot golvet. Flickan brändes också med en cigarett.

Ungdomarna passade också på att stjäla bland annat ett tv-spel, en mp3-spelare och en digitalkamera till ett värde av cirka 6 000 kronor.

Identifierades snabbt

Polisen larmades om händelsen och flickan fick söka vård på Blekingesjukhuset. Där kunde man konstatera att hon hade drabbats av hjärnskakning.

De fyra misstänkta brottslingarna kunde snabbt identifieras av polisen. Alla erkände utom den 15-åriga flickan som anses har varit mest aktiv vid brottet.

– Enligt förhören anklagades den drabbade flickan för att ha spridit ett rykte i skolan. Det ska ha varit skälet till det som hände, säger Nils-Olof Waker vid Blekingepolisens spaningsenhet till Blekinge läns tidning.

De 14-åriga pojkarna kommer bli föremål för utredning av socialtjänsten. Men för 15-åringarna väntas rättsligt efterspel.

– Den pådrivande flickan misstänks till exempel för misshandel, hemfridsbrott, olaga hot och stöld, säger Nils-Olof Waker.

Läs mer om mobbning

Susanna Vidlund