”Ta inte vår skola”

NYHETER

Stor elevprotest mot S:t Görans gymnasieflytt

1 av 3 | Foto: Trots högljudda protester beslutade Stockholm stad i går att stänga S:t Görans gymnasium.

S:t Görans gymnasium bommas igen 2008.

Det beslutade Stockholm stad i går.

– De borde ha varnat innan vi sökte till skolan, nu kan det här förstöra vår framtid, säger Madeleine Demir, elev vid gymnasiet.

Till ropen ”vi vill ha S:t Göran kvar”, slag på fönsterrutor och allmänt oljud försökte Stockholm stads tjänstemän genomföra ett nämndmöte.

Högljudda protester

Utanför lokalen stod arga elever från S:t Görans gymnasium och skrek ut sin åsikt om att deras skola kan komma att läggas ned.

– Vi måste skolka för att vara här men en halv dag från skolan, det är det värt. Det här är vår framtid det handlar om, sa Madeleine Demir, 17, på omvårdnadsprogrammet.

Oljuden under mötet var så höga att Stockholms gymnasiechef Per Engback var tvungen att lämna rummet. I?stället gick han ut för att möta den argsinta skaran elever.

– Jag försökte prata med dem men det var helt omöjligt, sa han efteråt.

Men demonstrationerna gav ingen önskad effekt.

Eleverna flyttas

I går beslutade Stockholm stads tjänstemän att skolans lokaler ska stå tomma hösten 2008.

– Vi måste utrymma skolan, det är helt klart. Att renovera samtidigt som det pågår undervisning är ofta inget bra. Det blir enormt störande för elever och lärare att arbeta i sådan miljö.

Edholm har även påpekat att elever kommer att förflyttas till skolor med liknande utbildningar.

Det gör många elever oroliga.

– Vi kommer förflyttas till andra skolor som kanske inte har plats för oss. Man vet inte var vi ska ta vägen, sa Jesus Gonzales, 17, hotell- och restaurangprogrammet.

Anders Wallin (.se)