Hon blir ny bas i SSU

Publicerad:
Uppdaterad:
RIVALEr Jytte Guteland (t h) och Laila Naraghi slåss om topposten i SSU. Enligt vad Aftonbladet erfar är det redan klart vem som kommer att vinna.
Foto: lina BOSTRÖM EINARSSON
RIVALEr Jytte Guteland (t h) och Laila Naraghi slåss om topposten i SSU. Enligt vad Aftonbladet erfar är det redan klart vem som kommer att vinna.

Jytte Guteland blir ny SSU-bas.

I dag väntas valberedningen föreslå 27-åringen från Solna till ny ordförande.

Men motståndaren Laila Naraghi har ännu inte gett upp.

I dag håller SSU:s valberedning möte för att diskutera vem som ska ta över efter Anna Sjödin.

Men enligt vad Aftonbladet erfar låg ett pressmeddelande färdigt redan i går där Jytte Guteland föreslås bli ny ordförande.

11 av de 26 distrikten har nominerat henne och ytterligare tre har gett henne indirekt stöd.

Strider och skandaler

SSU är sargat efter flera års strid mellan vänster- och högerfalanger, följt av fylleskandalen på Crazy Horse för ett drygt år sedan som tvingade Anna Sjödin att avgå som ordförande.

– SSU behöver slicka såren och börja bygga från grunden igen. Jytte har sagt att hon vill att SSU ska bli Sveriges största ungdomsgård och att man ska hitta tillbaka till rötterna igen. Det tror jag är ett bra sätt, säger en av dem som förespråkar Jytte.

Ställer upp ändå

Det innebär att Laila Naraghi, 24, från Kalmar förlorade striden om ordförandeposten. Ett av argumenten mot henne har varit att hon inte ställt sig bakom uppgörelsen mellan vänster och höger.

– Det där är något man sprider bara för att misskreditera mig och de distrikt som stöder mig, säger hon när Aftonbladet ringer upp.

Några planer på att dra tillbaka sin kandidatur har hon inte.

– Eftersom det finns distrikt som stöder mig så ställer jag upp. Det är kongressen som väljer ordförande.

Läs tidigare artiklar

Eva Buskas

Publicerad: