Den lilla festen blev stor

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-06

Philip och Sara planerade ett litet bröllop

Trots regnet blev bröllopsdagen lyckad för Philip och Sara. – Jorden fick släcka sin törst på vår dag och det var helt ok för oss, säger Sara Wilhelmsson.

De tänkte ha en fest för 15 personer. Det kom 40 och regnet öste ner. Men Philip och Sara skulle inte vilja ha bröllopsdagen på något annat sätt.

"Philip och jag hade aldrig tänkt oss att ha ett bröllop. Istället för att lägga 50 000 kr på en fest skulle vi resa, hade vi kommit överens om. Jag var (och är fortfarande) student och Philip ägare till ett nystartat företag som inte börjat ge några pengar än.

-Kan inte ni ha en liten fest/släktsamling i alla fall så alla för träffas på er dag? frågade Philips farbrors fru när vi var samlade i julas.

Själv kommer jag från Iran och har endast min lilla familj bestående av mamma, pappa och syskon i Svergie. Så en liten släktsamling skulle inte skada. På så sätt kunde våra familjer umgås lite mer och få lära känna varandra bättre. Det gick vi med på och Philips föräldrar stod för kostnaderna.

Så fort min pappa fick höra att jag skulle ha en fest ringde han och bjud stolt hela sin släkt i Holland (ca 50 personer). Ajjjjj! Just det! det kom jag att tänka på senare... att det var så det funkade hos oss i Iran. Firar man sitt bröllop är det självklart att man ska bjuda alla man känner, släkt, vänner, grannar, och alla får komma med vilka de ville helt enkelt. Och nu det enda min lilla far ville var att bjuda sina systrar med deras barn och barnbarn, jag räknade! Det skulle bli 50 personer!

Där stod jag mellan en längtansfull far som ville att hans släktingar skulle se hans dotter i brudklänning och Philips föräldrar som skulle betala för (vad de visste) ett bröllop på max 15 personer.

Den 16:e juni hade vi 40 gäster och inte en enda från Holland. Mina svärföräldrar fick hyra en stor tält för 50 personer ifall det skulle regna. Det hände tyvärr ett par olyckor i släkten i Holland och de kunde inte komma. Istället bjöd vi våra vänner och hade världens mysigaste bröllop. Det regnade på den lördagen efter att jorden hade utsatts för en het vecka med 25 grader. Jorden fick släcka sin törst på vår dag och det var helt ok för oss. Även om det förstörde våra planer att viga oss vid havet.

Men bland familj och vänner var det varmt och härligt. vi grät tårar av lycka och glädje allihopa...

Nu är vi glada att Philips farbrors fru frågade om vi inte skulle ha en fest!"

Brudparet