Hemliga dna-spår leder till stranden

NYHETER

”Madeleine var i livet och fördes bort med båt”

Foto: Nya spår Dna-fynd och nya metoder i undersökningarna styrker teorin att Madeleine McCann rövades bort med båt.

LONDON. Madeleine kan ha rövats bort med båt.

Nya dna-spår stärker den teorin.

Polisen har i största hemlighet sökt på fyndplatsen.

Den före detta polisen Danie Krugel kallas ”The Locator”. Han har gjort nya dna-fynd i Praia da Luz som kastat om hela utredningen kring Madeleines försvinnande.

Med hjälp av hemlig utrustning har han hittat dna-spår på stranden som styrker att flickan levde och rövades bort med båt.

– Jag genomförde mina undersökningar under fyra nätter i juli. Jag har lyckats spåra var hon fanns på hotellanläggningen och har gjort en karta som jag gett till polisen, säger Danie Krugel.

Genomsökt platsen

Han vill inte gå in på närmare detaljer eftersom polisen inte vill att obehöriga ska hitta fyndplatsen.

– Området som jag spårade upp är svårt att genomsöka.

En poliskälla i Portugal bekräftar att polisen gjort genomsökningar på platsen två gånger.

– De hittade inga spår efter Madeleine men det innebär inte att Krugels information är inkorrekt. I stället styrker det att Madeleine har rövats bort till havs med båt, säger källan till News of the world.

Ironiskt nog var det också Krugels fynd som gjorde att brittiska spårhundar kallades in. De ska ha luktat sig till spår av en död kropp i lägenheten vilket senare ledde till att Kate och Gerry McCann blev misstänkta.

Hemliga metoder

Krugels metoder är topphemliga men han använde bland annat gps och dna från ett av Madeleines hårstrån. Gerry McCann hämtade det från dotterns kappa hemma i Rothley.

Spåren tog honom från hotellanläggningen genom gränder, stränder och stigar under en 15 minuters gångväg ner till stranden.

Han har tidigare hjälpt till i flera internationella fall. Han hittade pedofilen Gert van Rooyans offer i Sydafrika från åttiotalet. Genom att använda hårstrån från flickorna hittade han brottsplatsen med ben från deras kroppar.