Familjen firade födelse- dagen utan Riccardo

1 av 2 | Foto: SKULLE HA FYLLT 17 I GÅR Dagen före sin 17-årsdag fick Riccardo Campogiani somna in efter att ha blivit så svårt misshandlad att han var hjärndöd. ”De som har gjort det här mot min son saknar spärrar”, säger hans pappa.
NYHETER

Familjen fick fira Riccardos födelsedag utan honom.

Det blev en bilresa till platser som betytt mycket.

– Vi har åldrats mycket på de här dagarna, säger hans pappa.

De oöppnade presenterna var bara några av många plågsamma påminnelser om den mörka helgen för familjen Campogiani.

I söndags eftermiddag stängde Riccardos far av respiratorn. Sonen, som förklarats hjärndöd, somnade in för gott – dagen före sin 17-årsdag.

Riccardo Campogiani blev gatuvåldets senaste offer efter att han blivit brutalt misshandlad natten mot lördagen.

– Ingen kan förstå hur det känns. Det är sånt här man bara har sett på film, säger Riccardos pappa, som också heter Riccardo.

Åkte runt i åtta timmar

I går tog han bilen och åkte runt i Stockholm tillsammans med Riccardos mamma och systrar i åtta timmar. De besökte kyrkan där Riccardo döptes, men också den plats på Kungsholmen där 16-åringen blev misshandlad till döds. De lade ner blommor och pratade med vänner som också var där för att hedra honom.

”Man glömmer inte”

Sedan åkte familjen till Djurgården där de upplevt många fina – och roliga minnen.

– Vi hade köpt en vit hund, en bichon frisé, och åkte till Djurgården med den. Sen lyckades vi tappa bort den i snön. Det är sånt där man man inte glömmer som är lite roligt också, säger pappan och skrattar lite åt historien.

Han berättar fina minnen av sonen, hur omtyckt han var och hur han aldrig behövde göra sig till för att passa in eller få vänner.

I går tittade familjen på gamla filmer av Riccardo när han var liten. De vill att minnet av sonen ska förbli ljust och att han aldrig ska glömmas. Inte heller det våld som drabbade honom.

– De som har gjort det här mot min son tror att om man slår på någon så är man tuff. De vet inte vad som är rätt och fel och de saknar spärrar.