”Sluta servera sprit i Stadshuset”

NYHETER

Ruwaida: Det är mer alkohol här än i riksdagen

Foto: Yvonne Ruwaida vill förbjuda sprit i Stockholms Stadshus på dagtid. ”Alkohol och arbetsliv går inte ihop”.

I går berättade finansborgarrådet Kristina Axén Olin, m, om sin livskris med för mycket alkohol och tabletter.

Nu kräver oppositionsborgarrådet Yvonne Ruwaida, mp, ett stopp för alkohol i Stadshuset.

Foto: Går till Anonyma Alkoholister Christina Axén Olin berättade i går om sina problem med sprit och tabletter under 2006.

2006 blev ett hårt år för Kristina Axén Olin. För Dagens Nyheter berättade hon om hur moderns plötsliga död, valrörelsen och för mycket arbete ledde till till en livskris.

– Det blev för mycket jobb, för lite sömn, för lite mat, för mycket huvudvärkstabletter och alkohol, sade hon till tidningen.

Axén Olin har nu sökt professionell hjälp för att bättre hantera stress och för att kunna sova utan alkohol. Hon har även besökt Anonyma Alkoholisters möten.

Däremot förnekar hon att hon skulle ha varit berusad i tjänsten.

Nu höjs röster för en striktare alkoholpolicy i Stadshuset.

Mer alkohol än i riksdagen

Oppostionsborgarrådet Yvonne Ruwaida, mp, säger till Punkt SE att inbjudningar till mottagningar där det serveras alkohol är mycket vanliga.

– Det är mer alkohol på dagtid här än i riksdagen. För det första anser jag att man inte ska använda skattemedel till alkohol. För det andra går inte alkohol och arbetsliv ihop. När man företräder partiet ska man inte dricka, säger hon.

Trots att det i Stockholms stads handlingsplan för alkohol- och drogmissbruk står att arbetsplatsen ska vara nykter och drogfri, vill Ruwaida skärpa reglerna ytterligare.

– Jag är förvånad över att alkohol serveras på dagtid. jag anser att regeln i Stadshuset ska vara absolut nej för alkohol på dagtid, och mycket restriktivt kvällstid. Och jag tror att fler delar den uppfattningen, säger hon.

Sara Haldert (.se)