Borelius anmälde tv-innehav – i dag

Även migrationsminister Tobias Billström har licensskolkat

1 av 2 | Foto: BERTIL ERICSON/ SCANPIX
Handelsminister Maria Borelius.

Handelsminister Maria Borelius anmälde tv-innehav på onsdagen. Hon vill betala tv-avgift retroavktivt från augusti.

Betala retroaktivt vill även migrationsminister Tobias Billström som licensskolkat i tio år.

Kulturminister Cecilia Stegö- Chilò har hamnat i blåsväder sedan det uppdagats att hon struntat i att betala tv-licens i sexton år. På onsdagen anmälde handelsminister Maria Borelius, som också hamnat i blåsväder sedan det kommit fram att hon anlitat svart barnvakt, tv-innehav, skriver sydsvenskan.se.

Flera hundra anmälningar

Enligt Radiotjänst vd Lars Lindberg kommer det normalt in runt 50 anmälningar om tv-innehav om dagen. Men under onsdagen strömmade det in flera hundra, säger Lars Lindberg till sydsvenskan.se.

Bland dem alltså Maria Borelius som vill anmäla tv-innehav retroaktivt från den 23 augusti, då hon flyttade hem från London. Hon har också begärt att få betala vad hon är skyldig Radiotjänst retroaktivt.

”Ungdomligt oförstånd”

En annan som kontaktade Radiotjänst och anmälade tv-innehav på onsdagen är den nya migrationsministern Tobias Billström. Han har inte betalat tv-licens sedan 1996. Som skäl anger han ungdomligt oförstånd. Han ångrar sig nu och har beställt en räkning från Radiotjänst på det han är skyldig i licensavgifter.

- När jag flyttade hemifrån 1996 valde jag att inte betala, eftersom jag inte tyckte att SVT producerade några bra program. Med åren blir man klokare och självklart ska man följa de lagar vi stiftat, säger han till TT.

Anna Lindström