Här kraschar racerbåten

NYHETER

Körde rakt in i piren - två män klarade sig mirakulöst

Foto: bara spillror kvar De två män som satt i båten hade änglavakt när båten kraschade.

Racerbåten kraschade rakt in i piren och hela fronten slets av. De två männen i båten hade enorm tur i oturen och klarade sig med lindriga fysiska skador.

Två personer fördes med ambulans till lasarett vid lunchtid på söndagen efter att deras båt i hög fart kraschat mot piren i industrihamnen i Höganäs, berättar Helsingborgs Dagblads nätupplaga.

Gick inte att svänga

De både männen provade en båt strax före 11 utanför industrihamnen. Enligt uppgift till tidningen gick båten plötsligt inte att svänga och de åkte i hög fart rakt in i pirarmen. Båten bröts i två delar och en av männen klämdes fast.

- Det såg riktigt illa ut, hela fronten var avsliten och ratten var borta. Om föraren hade suttit kvar hade det varit med benen i vattnet, ögonvittnet André Ahlström till aftonbladet.se.

”Kunde slutat värre”

Styrkeledare Peter Ahlin vid räddningstjänsten i Höganäs bekräftar att kraschen var rejäl och säger till tidningen.

— De hade en enorm tur. Det här kunde ha slutat betydligt värre.

Det var mycket folk i rörelse i hamnområdet och det fanns många ögonvittnen till händelsen. Ett ögonvittne säger till Helsingborgs Dagblad att det hördes en kraftig smäll när båten dundrade in i piren.

De två männen på båten fördes med ambulans till Helsingborgs lasarett. De fysiska skadorna var lindriga även om personerna var omskakade av händelsen.

Rosemari Södergren