Kockens nya mål

NYHETER

Clarholm om succén i ÖIS: ”Gôtt att visa dem”

GÖTEBORG. För tre veckor sedan spelade han i division fem.

Nu gör Andreas Clarholm dundersuccé i Örgryte.

- Gôtt att visa dem som trodde att jag bara skulle få sitta på bänken, säger tvåmålsskytten.

De sex senaste åren har Andreas Clarholm, 27, öst in mål i division fyra till sex för Grundsunds IF. Locktonerna från de övre serierna har varit ständiga, men kocken och restaurangägaren Clarholm har konstant vägrat att lämna sitt Grundsund.

Fram tills för tre veckor sedan.

Efter 27 mål på 12 matcher under våren gick det inte längre att stå emot locktonerna från Örgryte. I dag ångrar varken han

eller Örgryte det. Trots att han under sommaren halvt jobbat ihjäl sig på sin golfrestaurang på Skaftö har toppformen infunnit sig direkt. Lovande inhopp mot Åtvidaberg, spel från start mot Öster, och i går stor matchhjälte med två mål mot Mjällby.

Sågs som joker

Och det från en kille som Öistränaren Janne Carlsson så sent som i förra veckan enbart såg som en joker man kunde slänga in på slutet.

- 27 mål på 12 matcher, det har gett mig ett sådant självförtroende och flyt att det bara är att köra på. Jag hade ingen aning om hur långt det skulle räcka i superettan, men jag har kommit in bra i det, säger han.

Lånekontraktet gäller för resten av säsongen. Något beslut om framtiden är inte fattat.

- Vi har skrivit det här kontraktet mycket med tanke på Andreas. Han får se hur han känner efter att säsongen är över, säger Öis klubbdirektör Stefan Herre Eriksson.

Fortsätter han så här lär ni få konkurrens om hans namnteckning till nästa säsong?

- Jo, men jag tror vi har ganska bra koll på läget.