Privat post stulen från brevbärare

NYHETER

110 hushåll i Filipstad utan brev

Flera hushåll riskerar straffavgifter på obetalda räkningar efter att någon stulit post från 110 hushåll vid Vasagatan i Filipstad, skriver nwt.se.

De boende kring Vasagatan och Scheelegatan i Filipstad kan ha blivit av med viktig post under måndagen. Någon stal brev och övriga försändelser från sammanlagt 110 hushåll, och det finns inga spår efter posten.

– En brevbärare var ute och delade ut post, och ur hans postlåda på cykeln stals posten. Han gick kvarteret runt med post, och när han kom tillbaka till cykeln var posten borta, säger Henrik Röös, chef på posten i Filipstad, enligt nwt.se.

Vanligtvis via bil

Breven kan ha ansetts som oviktig och dumpats någonstans, men företagets personal har letat utan resultat. Nu kan de upp till 110 hushållen riskera straffavgifter på eventuella räkningar om sådana fanns i postleveransen. Posten uppmanar nu alla boende i området att tänka igenom om de skulle ha fått några räkningar under måndagen så att nya kan skickas ut. Vanligtvis brukar posten delas ut via bil, men under måndagen var en trasig så en cykel fick användas.

Alla berörda kommer att få ett brev på posten om händelsen.