"Champagne är världens bästa allroundvin"

NYHETER

Hallå Kåre Halldén, 38, som ligger bakom champagneklubben Spruce Up! och har skrivit boken "Champagne - din guide till bubblornas värld".

Varför dricker vi champagne på nyår?

– Det har alltid förknippats med festligheter men nu dricker man det mer och mer till maten och jag brukar säga att världens bästa allroundvin är champagne.

Måste det vara äkta bubblor?

– Jag tycker det, absolut. Det finns inga mousserande viner som kan mäta sig. Paradoxalt nog är enda undantaget just om man ska öppna en flaska vid tolvslaget. Det är bättre att njuta av champagne under middagen och inte när man är glad under foten och det är 20 minus utomhus.

Vad ska man tänka på när man beställer champagne på krogen?

– Som aperitif rekommenderar jag en riktigt knastertorr som retar smaklökarna. Många krogar har ett ganska bra utbud av champagne på glas. Fråga sommelieren, de kan mycket!

Vad dricker du själv på nyår?

– Jag kommer att dricka lite olika, udda småodlade champagner. Om jag, som är småbarnsfar, är vaken till tolvslaget blir det förmodligen en flaska Cava.

Johanna Hillgren

Barer med bra champagnedrinkar:

(.se)