Nyheter

Öljätten drar tillbaka skandalfilmerna från nätet

NYHETER

Filmade fulla människor i karaokebarer

Fulla människor filmades när de sjöng karaoke på krogen.

Sedan lades klippen ut på nätet - utan deltagarnas vetskap, uppger Resume.se.

Nu stoppar Spendrups filmerna.

– Vi måste titta på om det verkligen är så här, säger Magnus Månsson på Spendrups till aftonbladet.se.

Två unga kvinnor skrålar i kapp till Aha:s dunderhit ”Take on me”. I bakgrunden hörs en mansröst heja på.

Kvinnorna är filmade i en av Heinekens karaokebarer som just nu turnerar runt på klubbar i landet. Filmen fanns till helt nyligen till allmän beskådan på den populära videosajten YouTube.

Nu är den, och alla andra filmklipp borttagna efter att källor till Resume.se uppgett att de inte informerats av Heineken om att de filmats.

– Till dess att vi har utrett det här så har vi tagit ner de här filmade inslagen från internet, säger Magnus Månsson, marknadschef för öl och cider på Spendrups, som marknadsför Heineken i Sverige, till aftonbladet.se.

Alla informeras

Enligt Månsson informeras alla som går in i karaokebaren om att de kommer att filmas och att filmen kan läggas ut på nätet. Den som går med på villkoren ger sitt klartecken genom att skriva på ett papper. Men enligt Resume.se har kontrollen inte fungerat.

En källa till sajten hävdar att han inte hade en aning om under vilka omständigheter han gick in i Heinekens karaokebar i fredags.

Inte heller hans tio vänner visste om att de filmades - och att filmen skulle läggas ut på YouTube. Några avtalspapper syntes inte till.

– Vi har en rutin att informera och be om folks medgivande. De som inte vill bli filmade behöver inte bli det. Nu måste vi titta närmare på det här, säger Månsson.

Ingen kollade

Enligt Spendrups tillåts inga fulla människor att ställa upp i karaokebaren. Men Resumes källa säger att ingen kollade hur berusade han och hans vänner var.

Hur står det till med den kontrollen?

– Det fungerar bra och det är naturigtvis inte i någons intresse att få fulla människor att ställa upp i karaoken. Dels vill vi inte förknippas med fylla och dels skulle det inte vara bra för deltagarna då utrymmet är så litet så det nog skulle vara svårt att uppträda om man var full, säger Magnus Månsson.

Johanna Melén

ANNONS

Snabb hjälp på vårdcentral eller i ett videomöte - Öppet dygnet runt i appen!

Extern länk från Kry SE

Till Kry

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter