Stans nya indier

Foto: Mysigt. På Dado kan man välja att sitta vi låga bord eller vanliga.
NYHETER

Stockholm har fått en ny modern indier i stan.

– Vi bjuder på samkrik och vällagad mat, säger Johan Nysted, restaurangchef på Dado.

Foto: Utsikt från Dados övervåning.

Restaurangen slog upp sina portar i augusti. Men det är först nu som man har invigt stället.

– Vi ville känna oss för innan vi slog på stora trumman. Det är mycket småsaker som måste fixas när man startar nytt. Men nu har vi trimmat in alla detaljer, säger Johan Nysted.

Konceptet är new indian cooking, det vill säga modern indisk mat.

– Men vi har inte ett 100-tal olika rätter på menyn som de flesta andra indiska restauranger har. Vi tror att vi kan göra bättre produkter om vi istället koncentrerar oss på ett 20-tal rätter.

Vad kostar varmrätterna?

– De ligger mellan 130 kronor och 200 kronor. Vi är lite dyrare än de traditionella indiska restaurangerna i Stockholm.

Läs mer och kommentera:

Mer indiskt:

Jonas Andersson (.se)