Tumult på Östermalm

NYHETER

Syndikalister blockerade restaurang

En polisman skallades och sparkades i samband med att ett 20-30-tal personer från en syndikalistorganisation utförde vad man själva kallade för en ”indrivningsblockad” mot en restaurang på Östermalm i Stockholm.

– En person är gripen för våld mot tjänsteman och flera misstänks för ohörsamhet, säger Stockholmspolisens presstalesman Björn Engström.

Foto: Polisen slog till mot anarkister utanför restaurnag Fridays.

Demonstranterna eller aktivisterna blockerade å fredagskvällen restaurangen T.G.I. Fridays på Birger Jarlsgatan på Östermalm i Stockholm. De blockerade entrén och hindrade gäster att komma in. Då tillkallades polis. Mellan sex och tio patruller fanns på platsen under kvällen.

– Vi anvisade en annan plats ett tjugotal meter därifrån där de kunde stå men då blev det lite stökigt, säger Björn Engström.

Efter en stund lugnade sig läget något för att vid cirka kvart över sju återigen hetta till. Polisen grep in med bland annat pepparspray.

– Det blev återigen bråk och en polisman blev skallad och sparkad. En person har gripits för vådsamt motstånd, säger Björn Engström.

Enligt ett pressmeddelande är det fackföreningen Västerorts lokala samorganisation inom syndikalisterna som står bakom aktionen som man kallar för en "indrivningsaktion”.

Aktionen genomfördes enligt pressmeddelandet på grund av att två personer som arbetat på restaurangen inte fått lön och avskedats.