Madeleine – hittad?

avStefan Holm

NYHETER

Fotografen: Jag kände rysningar när jag såg flickan

1 av 4 | Foto: Clara Torres/EPA
interpol undersöker bilden ”Vi förvånades över flickan, att hon var väldigt blond. Vi sa hennes namn, men kunde inte tro att det var hon”, säger Clara Torres som tagit den bild Interpol nu undersöker. Clara Torres var på semester i Zinat i norra Marocko när hon såg flickan.

LONDON. Här är bilden som kan leda polisen till försvunna Madeleine.

Interpol undersöker nu fotografiet som togs av en spansk turist i Marocko.

Det är fjärde gången ett vittne tror sig ha sett flickan i landet.

Clara Torres och hennes familj var i slutet av augusti på semester när hon fotograferade en grupp lokala invånare i Zinat, en liten stad mellan Chaouen och Tetuan i norra Marocko.

– Vi förvånades över flickan, att hon var väldigt blond. Vi sa hennes namn, men kunde inte tro att det var hon, säger Clara Torres till spanska radiostationen Cope.

Häromdagen, när spanska medier rapporterade om att vittnen kan ha sett Madeleine McCann i Marocko, rusade Clara till datorn hemma i Albacete utanför Valencia. Hon tog fram, förstärkte och studerade bilden. Jodå, flickan på en av kvinnornas rygg kan vara Madeleine.

Fyraåringen försvann den 3 maj från en semesteranläggning i Praia da Luz, Portugal.

”Kan vara Madeleine”

– Det sände rysningar utmed ryggraden. Även om det inte är hundraprocentigt kan det mycket väl vara Madeleine, säger Clara Torres till Cope.

Bilden, som togs den 31 augusti, överlämnades till polisen i Albacete, som larmade Interpol.

Madeleines föräldrar, Kate och Gerry McCann, fick se fotografiet i går kväll.

– Vi kommenterar inte några observationer, men uppenbart väcker det här frågan om det är Madeleine eller inte, säger parets talesman Clarence Mitchell till BBC.

”Släpade på blond flicka”

Ytterligare ett vittne som ska ha sett Madeleine i Marocko trädde fram i går. Iakttagelsen gjordes i staden Zaio strax efter försvinnandet.

– Plötsligt gick en kvinna ut på vägen framför oss, utan att se sig för. Hon gick väldigt snabbt och släpade på en ung blond flicka. Jag skrek till min man: ”Stanna, det är Madeleine, den försvunna flickan”, säger vittnet till The Sun.

Hon kontaktade polisen i Portugal, men påstår att hennes uppgifter inte togs på allvar. Enligt kvinnan sa polisen:

– Det kan inte vara Madeleine. Vi tror att hon är död.

Vittnet säger till The Sun:

– Jag är övertygad om att det var Madeleine och kan inte förstå att det aldrig undersöktes.

Totalt har nu fyra personer vittnat om att de kan ha sett Madeleine McCann i Marocko. Sex dagar efter försvinnandet ska två av varandra oberoende personer ha sett henne i Marrakech.