Ny sökning efter försvunnet par

NYHETER

”Vi tror att 21-åringen har fraktat kropparna i bilen och sedan gömt dem i Båstads-området”

Polisen ska göra nya försök att finna den man och den kvinna från Båstadtrakten som är försvunna och tros ha blivit mördade. Det nya sökandet ska koncentreras till vägar, skogsdungar och vattendrag nära parets hus.

I förhör har den 21-åring, som står åtalad för mord på de försvunna, uppgett att innan han köpt den försvunna mannens bil, också hade provkört den. Polisen tror att mannen har lämnat dessa uppgifter för att han kan ha blivit iakttagen när han körde bilen på vägarna i närheten av parets hus. De nya letandet efter kropparna kommer därför att koncentreras till områdena runt dessa vägar.

Likhundar

– Vi tror att 21-åringen har fraktat kropparna i bilen och sedan gömt dem i området mellan Hovs Hallar och Båstad. Det är inte troligt att han har kört kropparna någon längre sträcka eftersom upptäcktsrisken då hade varit för stor, säger Tommy Lindén, polisens förundersökningsledare.

I det nya sökandet efter kropparna kommer poliser att finkamma området kring Hovs Hallar och Båstad.

– De kan upptäcka kropparna bäst genom att bedöma vilka buskage de ska gå in i och var det är troligt att kropparna kan ligga gömda. Till hjälp kommer de att ha likhundar, säger Tommy Lindén till TT.

Blod i bilen

Enligt nya analyser som polisen har gjort har man förkastat teorin om att kropparna skulle ha dumpats till havs, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Det blåste 17 sekundmeter den 11 januari när vi tror att 21-åringen dumpade kropparna. Dessutom var det kolsvart natt. Att sänka två kroppar i havet under de förutsättningarna är helt enkelt inte möjligt, säger Tommy Lindén.

Paret från Båstadtrakten har varit borta sedan den 11 januari. I rätten har åklagarsidans starkaste kort varit det blod man funnit från både kvinnan och mannen i bilen som 21-åringen kört. Inga rena bevis för 21-åringens inblandning har kunnat presenteras. 21-åringen nekar till att ha något med parets försvinnande att göra och han släpptes efter rättegången i avvaktan på domen. Den avkunnas i Helsingborgs tingsrätt den 31 augusti.

TT