SVT storsatsar – på Lindholmen

NYHETER

Talanger sökes till ”Andra Avenyn”

Det är den största dramasatsning sedan ”Rederiet”. SVT bygger en sprillans ny studio på Lindholmen. Unga skådis-aspiranter slåss redan om rollerna som hisings-kids.

Foto: oscar magnusson/bildbyrån
Studiobygget på Lindholmen pågår för fullt.

Som Idol fast snällare och anpassat till public service. Så beskriver SVT den nya dramaserien. För innan den börjar sändas hösten 2007 ska tv-tittarna få följa jakten på nya ungdomsskådespelare.

– Vi passar på att ropa med stor megafon för att ge alla en chans, säger Christian Wikander, dramachef på SVT Väst.

Ny modern långserie

500 ansökningar har kommit in sedan trailers började rulla i rutan och fler väntas söka de två rollerna som 16-åringar från Hisingens hamnkvarter, eller Andra Avenyn som det heter i serien.

– Det är en ny modern långserie som handlar om fyra familjer med olika bakgrund och drömmar. Vi vill ge en nu-känsla och fånga upp debatter i Sverige 2007 utan att det för den sakens skull blir nyheter eller dokumentär.

Hemlig rollbesättning

Idén kommer från Peter Emanuel Falk, som tidigare skrivit manusen till ”Tre Kronor”, ”Storstad”, ”Varuhuset” och ”Rederiet”, men fler kända och okända författare kommer att bidra till följetongen som ska sändas med flera avsnitt i veckan.

– Vi är sugna på en serie som går länge, länge, säger Christian Wikander.

I maj ska rollbesättningen vara klar, men den hålls hemlig under inspelningarna i sommar. Då ska den 1?200 kvadratmeter stora studion fyllas med scenografer, kostymörer, teknikpersonal, manusförfattare och musikläggare – totalt 100 personer och självklart kulisserna av bostäderna och den lokala tobaksaffären på Andra Avenyn.

Talangjakten

Louise Jacobson (.se)