Polisen krossade isen för att rädda valp från isflak

avMalin Wigen

NYHETER

En valp kämpade för sitt liv på ett isflak långt ut från land. Polisen gjorde då en heroisk insats och hoppade i det iskalla vattnet för att rädda den, rapporterar BBC.

I onsdags larmades polisen till en sjö i Van-provinsen i östra Turkiet. Där fann de en valp som var strandad på ett isflak långt ut i sjön som kämpade för sitt liv.

Polisen Burak Ökten agerade snabbt. Utan att tveka hoppade han i vattnet och simmade ut mot hunden. I ett klipp från händelsen ser man hur han krossar isen med sina armar för att ta sig fram till hunden – för att sedan ta den in i land.

– Det var i rättan tid, det var knappt att jag klarade det, säger Burak Ökten efter att han fört hunden i säkerhet.

Väl på land utförde man hjärt- och lungräddning på valpen och lindade in den filtar då den var kraftigt nedkyld. Därefter fördes valpen till veterinären där den fick all nödvändig behandling den behövde, och mirakulöst så blev den återställd.

– Vi hade väldigt lite hopp när hon kom upp från vattnet, jag trodde inte att hon skulle överleva, säger han enligt BBC och fortsätter:

– Sjön var frusen, det var svårt att nå hunden. Det var svårt att simma men det var värt det, jag är glad att jag lyckades rädda valpen, säger Burak Ökten.

Han har nu adopterat den lille hunden och döpt henne till Buz, vilket betyder ”is” på turkiska.

ARTIKELN HANDLAR OM

Turkiet