Aje Philipson dubblar födelsedagspresent

NYHETER

60-åringen ger 120 000 kronor till Barnens ö

Kungens vän – finansmannen Aje Philipson – blir 60 år i dag.

I helgen firade han och vännerna med sommarfest – och insamling till Barnens ö.

Och själv dubblade Aje Philipson pengarna.

Foto: Aje Philipson, 60 i dag, fördubblar presenten som går till Barnens ö.

Wasahallen i Stockholm förvandlades till ett sommarparadis i helgen. Aje Philipson, kung Carl Gustaf och vännerna festade i en strålande miljö.

– Det var en fantastisk tillställning. Det var det verkligen, säger Alexandra Charles, som var med.

Sommarkollo

Hon hjälpte dessutom Aje Philipson att få den present han helst ville. Tillsammans såg de till att presenterna blev pengar till sommarkollot Barnens ö.

– Det blev någonstans mellan 60 000 och 65 000 kronor. De pengarna kommer födelsedagsbarnet själv att dubbla, säger Alexandra Charles.

Kända gäster

Många kända gäster fanns på plats. Alcazar spelade och förutom kung Carl Gustaf märktes prinsessan Christina och maken Tord Magnuson, Grynet Molvig, och Erik Lallerstedt och Dolph Lundgren med fruar. Och Aje Philipson fick ta emot mer än pengarna i form av överraskningar och presenter.

Men insamlingen gav nya pengar till Barnens ö och ändamålet valde Aje Philipson.

– Han ville hjälpa barn och gärna då sådana som finns i närområdet, säger Alexandra Charles, som vet hur väl pengarna behövs.

Hon är sedan nästa 20 år tillbaka medlem i en grupp som kallas Stadsbrudskåren.

– Vi är 22 damer som hjälper till där det behövs. Och vi hjälpt Barnens ö tidigare. Det behövs alltid pengar. Det är nedgånget och behöver rustas upp och skaffas ny utrustning. Det är hundratals som passerar varje år och då blir det lite slitet.

Mattias Lundell