Stockholm insnöat igen

NYHETER

Snöröjarna hinner inte med

Snön faller – och snöröjarna hinner inte med.

Gator och vägar är fortfarande oplogade efter fyra dagar.

– Det är inte ett dugg bättre än i fjol, säger Kerstin Lloyd när hon plumsar fram i drivorna med hunden Lotta.

Foto: kaos Kerstin Lloyd har svårt att komma fram på de oplogade trottoarerna. Tre gånger om dagen går hon ut med hunden Lotta. Det är rpecis lika besvärligt som förra året, säger hon.

Det verkar inte finnas något slut på eländet. Knappt hade stockholmarna hunnit glömma snökaoset från i fjol förrän det är dags igen.

Nu är stadens invånare om möjligt ännu mer uppretade på sakernas tillstånd. Det kan Aftonbladets snöpatrull rapportera efter en tur på igensnöade gator på Södermalm.

Meterhöga drivor

Överallt ser vi översnöade bilar, oplogade gator och snöfyllda trottoarer. Kvarter efter kvarter är belägrat av snön. Meterhöga drivor ligger i vägen och gör det svårframkomligt.

Kerstin Lloyd som bor på Bjurholmsgatan, ett snöbollskast från Ringvägen, drar sig för att gå ut av rädsla för att falla omkull i modden.

– Men jag måste ju för Lottas skull.

På gatu- och fastighetskontoret tycker man inte att det är dåligt plogat och röjt den här gången. Dock erkänner man att gångbanorna inte hunnits med som de borde.

– Men till helgen ska allt vara borta, lovar Mats Freij – om det inte börjar snöa igen.

Lovar bättring

– Våra entreprenörer jobbar dygnet runt med att ploga, men arbetet försvåras av alla bilar som står i vägen. Om bilägarna flyttade sina bilar skulle det vara mycket lättare, och gå betydligt fortare.

Onsdagen blev en riktigt svart dag även för SL med många stopp i tunnelbanan. Linjerna till och från Skarpnäck och Farsta slogs ut helt under några timmar på förmiddagen på grund av igenisade elskenor.

Så här fungerar snöröjningen

Sven-Anders Eriksson