Clark Olofsson sa nej till tv-jobbet

Publicerad:
Uppdaterad:

Jag skulle få 45 000 kronor i månaden

1 av 2 | Foto: Erbjöds tv - jobb Clark Olofsson tackade nej till erbjudandet om jobb på TV3:s Efterlyst. Det berättar han om i dokumentären som sänds i TV 4, ivrigt blossande på en dyr cigarr. Under ett av sina fängelsestraff läste han också till journalist.

Clark Olofsson kommer med nya avslöjanden.

I en dokumentär i TV 4 i kväll säger han att han varit nära att klippa till kungen. Och att han blivit erbjuden jobb som chef på tv-programmet Efterlyst.

Han har rånat banker, rymt från fängelser, åkt fast för narkotikabrott och varit med vid polismord. Men dokumentären Folkhemsdesperadon som sänds i TV 4 i kväll visar en annan bild av Clark Olofsson. Den handlar om Clark Olofssons massmediala roll i Sverige och världen.

- Det är det området jag valde. Clark berättar öppenhjärtligt om det mesta, säger journalisten Stig Edling.

Aro och Wendt kom med kontraktet

Enligt Clark Olofsson själv skulle han kunna vara en ännu större mediemänniska i Sverige. I dokumentären påstår han nämligen att han blivit erbjuden jobb som chef över tv-programmet Efterlyst i TV 3.

- Hasse Aro och Brynolf Wendt kom med kontraktet. Jag skulle få 45 000 kronor i månaden, berättar Clark Olofsson i dokumentären.

Stig Edling har träffat honom vid flera olika tillfällen på statsfängelset Albertslund i Danmark. Clark Olofsson avtjänar där ett av landets längsta straff för narkotikabrott. Under drygt tolv timmar fick Edling intervjua Olofsson inne på säkerhetsavdelningen.

- Han brukar inte hitta på. Däremot kan han låta bli att berätta saker eftersom han tycker att man inte behöver höra dem. Att han har varit påtänkt för TV 3 är jag säker på, för det har jag sett i pressklipp. Däremot kanske 45 000 kronor i lön är lite överdrivet. säger Stig Edling.

Var nära att slå ner kungen

Jobberbjudandet på TV 3 är inte Clark Olofssons enda avslöjande i dokumentären. Efter att Clark Olofsson rymt från en ungdomsvårdskola på 60-talet tänkte han slå ner en man och stjäla hans vita Volvo P 1800 för att kunna ta sig över en bro ute vid Drottningholm.

Men bara tio meter från bilen ångrade Clark Olofsson sig.

- Jag ser att det är kronprinsen. Jag kan ju inte gärna gå fram och klappa till kronprinsen och stjäla bilen. Det hade blivit ett jävla liv, skrattar Clark Olofsson i dokumentären.

- Inget är ju omöjligt. Kungen hade inga livvakter på den tiden och han hade en sådan bil. Men han bodde inte på Drottningholm utan på Kungliga slottet, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg, presschef på Slottet.

Aftonbladet har även försökt nå Hasse Aro för en kommentar utan att lyckas.

Clark Olofssons liv - bankrån, polisjakter och fängelsestraff

Charlotte Lindahl

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM