Nu kan man skönja en vändning

NYHETER

Allt har mestadels pekat nedåt denna säsong, men nu äntligen kanske man kan skönja en vändning.

Att vinna mot Landskrona har inte visat sig vara det lättaste, men AIK spräckte nollan och på vilket sätt man gjorde det.

De gav aldrig upp, de hängde inte med huvudena, de kämpade och visade att en match varar minst 90 minuter, en riktig viljeseger och vem avgjorde om inte Krister Nordin!

600-700 supportrar på plats nere i Landskrona och cirka 1 500 nere i Helsingborg mitt under semestertider är riktigt bra.

Bortastödet är något som förbättrats markant i år jämfört med föregående år. Hur många blir vi i Halmstad nästa måndag?

Nordin ihop med Svante på mitten fungerar ganska bra, men kan bli mycket bättre, Andreas Andersson har visat att VM-formen hållit i sig.

Det som fungerat mindre bra och som bara kan bli bättre är bakåt, men med Gary tillbaka och med den rutin han och Lucic bidrar med så har jag goda förhoppningar om en förbättring.

Uhrin måste få laget att agera just som ett lag och inte som ett gäng individualister. Lyckas han med det kommer AIK, trots nuvarande tabelläge, bli ett lag att räkna med även denna säsong.

Gary Sundgren spelade sin senaste hemmamatch för AIK mot Örebro sommaren 1997, då vann vi med 2-0.

Krille gjorde sin sista match, innan proffslivet i Danmark, borta mot Örebro 1999, en match som slutade med samma siffror.

På söndag är det dags för dessa hjältar att göra hemmadebut igen och motståndet är, just det, Örebro.

Jag behöver väl knappast säga hur jag tror matchen slutar, och visst vore det skönt om Krille får göra mål tredje matchen i rad inför tusentals sjungande supportrar?

Mikael Skogqvist ordförande Smokinglirarna