Mördade sin flickvän - körde runt med liket i tio månader

NYHETER

Han mördade sin flickvän och körde runt med kroppen i bagageutrymmet på bilen i tio månader.

Nu har han dömts till åtta års fängelse för det makabra dådet.

Ella Douglas, 57, hade både barn och barnbarn men saknade en man i sitt liv. Hon mötte Stuart Allen, 64, genom en kontaktannons i en tidning.

Två år senare mördade Stuart Allen henne i ett raseriutbrott. Paret hade ett våldsamt gräl i hennes lägenhet i Dumfries. Efter att ha mördat sin flickvän så rullade han in hennes kropp i plast och en matta. Kroppen lades sedan i bagageutrymmet på bilen. Tio månader senare låg liket fortfarande kvar i bilen som han hade fortsatt köra under tiden.

Stuart Allen hade sagt till polisen tidigare att han hade sålt bilen men en dag så fick polisen syn på honom i fordonet och stoppade honom. Från bilen kom en överväldigande stank.

Ville vakna upp ur mardrömmen

Enligt Stuart Allens försvarsadvokat var liket kvar i bilen eftersom Allen ville fortsätta ha kontakt med sin flickvän.

- Han ville helt enkelt att problemet skulle försvinna. Han ville verkligen vrida klockan tillbaka och upptäcka allt var en mardröm, sade advokaten Donald Findlay.

På onsdagen dömdes Stuart Allen till åtta års fängelse i Högsta domstolen i Edinburgh, Storbritannien.

- Jag och min familj tycker att domen mot Stuart Allen är rättvis, sade Dougie McLachlan, son till Ella Douglas, till BBC.

Han påpekade dock att domen inte på något vis lindrade hans sorg och saknad efter modern och att hans barn skulle få växa upp utan en farmor.

Susanna Vidlund