Alfs besked gynnar inte partiet

NYHETER

Aftonbladets Lena Mellin liknar Alf vid en boxare som inte kan lämna ringen

– Alf är som en gammal boxare som inte kan lämna ringen, säger Aftonbladets Lena Mellin.

Hon är förvånad över att Alf Svensson sitter kvar på partiledarposten.

– Det hade inte varit konstigt om Alf hade sagt att han sitter kvar över det här rikstinget men att han går vid nästa. Då hade han fått sitta kvar över EMU-omröstningen och efterträdaren hade haft ett par år på sig att göra sig bekant för väljarna, säger Lena Mellin.

Att Alf Svensson nu meddelar att han åter ställer upp som partiledarkandidat är inget som gynnar partiet enligt Lena Mellin.

– Alf Svensson är 65 nu. Vid nästa val kommer han att vara 68. Med all respekt för Alf Svenssons stora arbetsförmåga, att vara nästan 70 och kuska land och rike runt på det sättet som en valrörelse kräver, det tror jag är svårt, säger Lena Mellin.

Dessutom anser hon att kristdemokraterna varken vinner eller förlorar på Alf Svenssons vara eller icke vara.

– Att folk går och röstar på ett parti har väldigt lite med vem som leder partiet att göra. Partiledare brukar kallas sänken eller flöten för sitt parti, de bara kan marginellt förbättra imagen för det egna partiet.

Lena Mellin tror inte på spekulationerna om att Alf Svensson bara kommer att sitta ett år till för att partiet ska ha tid att få fram en ny kandidat.

– Jag har svårt att tro att han skulle säga något annat än det han menar. Och nu säger han att han vill vara kvar till 2006.

Frida Johansson