Ny självmordsattack i dag

NYHETER

Flera skadade på snabbmatsrestaurang i Jerusalem

En självmordsbombare slog i dag till mot en snabbmatsrestaurang i centrala Jerusalem.

Mannen dog och fyra israeler skadades.

Gatuköket är populärt bland israeliska poliser och bombmannen slog till vid lunchtid. Enligt poliser på platsen omkom mannen fyra andra skadades.

Det är första gången en självmordsbombare slår till inne i Jerusalem sedan två våldsamma attacker tog 26 israeliska liv i slutet av förra månaden. De attackerna utlöste en hård offensiv från den israeliska armén och, enligt AP, ockuperades sju eller åtta större palestinska städer på Västbanken.

Mickey Levy, polischef i Jerusalem, säger att attentatsmannen av misstag sprängde bomben för tidigt. Han hade precis klivit in från gatan, som ligger i ett av de hårdast bevakade områdena i centrala Jerusalem.

Området delar staden i den östra och västra delen. Gatan utanför täcktes av glassplitter och två av de skadade fick läggas in på sjukhus.

Våldet har rasat under dagen. Enligt brittiska BBC sköts två judiska bosättare till dödas av vad polisen misstänker var palestinska attentatsmän strax utanför Nablus på Västbanken.

Vittnen uppger att de två männen körde i bil genom en palestinsk by när de attackerades.

Tidigare under dagen dödades en palestinier på Västbanken av israeliska soldater. Enligt armétalesmän ska mannen ha tagit sig in i en bosättning.

Mattias Lundell