Osttjuvar jagades upp på takås

NYHETER

Hunden Ulla stoppade tjuvarna

Två osttjuvar greps av polisen tidigt på fredagsmorgonen. De två männen jagades upp på takterrassen där polishunden Ulla rådigt fick stopp på den ene tjuven som var på väg att hoppa över räcket.

Vid fem-tiden på morgonen kom larmet. Ett vittne ringde polisen och berättade att två inbrottstjuvar hade brutit sig in i en villa i centrala Trelleborg.

De som bodde i villan driver en ostbutik och förvarade delikatesserna i källaren. De hade även en varubil och en varuvagn parkerad utanför som tjuvarna hade brutit sig in i först innan de gick vidare till villan.

Tjuvarna var kvar

När polisen kom till platsen, såg de att någon hade gått in i huset och tillkallade en hundförare som med hunden Ulla fick söka igenom huset. Tjuvarna visade sig vara kvar. Två män, 29 och 40 år gamla, sökte igenom huset på jakt efter värdeföremål. När Ulla kom med sin förare så flydde tjuvarna upp i huset. Sedan blev de fast på andra våningen.

- På takterrassen hann hundföraren ikapp dem och beordrade dem att lägga sig ned. Den ena lydde men den andre försökte hoppa och då bet sig Ulla fast i benet, säger Anders Gardelin som är inre befäl hos polisen i södra Skåne.

Inga proffs

Mannen fick föras till sjukhus men kunde efter en mindre operation och några stygn föras till polisen.

Om tjuvarna var ute efter ostarna eller andra föremål är oklart.

- Det rör sig inte om några proffstjuvar, säger Anders Gardelin.

Susanna Vidlund