Örebro

Italiensk brandflygare hyllar svenska folket

Av: 

Babs Drougge

NYHETER

Den brandpersonal som ryckt ut och hjälpt Sverige i den svåra situation vi befinner oss i har hyllats som hjältar.

Nu är det hjältarnas tur att hylla svenskarna.

– Mitt största tack går till det underbara svenska folket som fick oss att känna värme och uppskattning för den hjälp vi erbjöd dem, skriver Raoul Blasi på Facebook.

Efter veckor av torka och hårt arbete börjar en del av de bränder som härjat i landet slutligen att släckas. Det efterlängtade regnet är här och delar av den internationella hjälp som Sverige tagit emot drar sig tillbaka.

En av piloterna som flugit de hyllade Italienska brandflygen passade på att skicka en hälsning innan han drog hem till familjen i södra Italien.

I ett inlägg på sociala medier hyllar han svensk räddningspersonalen och myndigheter och uppmanar svenskarna att vara stolta över deras arbete.

Men framför allt vill han rikta ett stort tack till vanligt svenskt folk.

Arkivbild.

Mitt största tack går till det underbara svenska folket som fick oss att känna värme och uppskattning för den hjälp vi erbjöd dem. Vi fick den bästa gästfrihet vi hade kunnat föreställa oss och allt stöd vi behövde – framför allt från vanligt folk – som medborgarna i Örebro och folk från sociala medier, skriver Raoul Blasi i inlägget, som fått stor spridning på Facebook.

Den italienska piloten riktar också ett särskilt tack till volontärerna i Sveg och flygplatspersonalen som hjälpte till med mat och dryck.

Han avslutar sitt inlägg med att berömma vår natur, och en lyckönskning inför framtiden.

Ni har ett vackert land med mycket skog och vackra sjöar, som ni måste se till att bevara för framtida generationer. I morgon är jag hemma, men jag kommer att be för att ert land ska ta sig ut ur denna kritiska situation inom kort. Arrivederci Sweden”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert:

LÄS VIDARE

Nu hyllas bönderna av franska brandmännen

ÄMNEN I ARTIKELN

Örebro

Sociala medier

Bränder

Torka