Polis var på plats efter skottlossning – blev själva beskjutna

Av: Jamshid Jamshidi

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen larmades till en skottlossning mot en lägenhet i Surahammar.

När polismännen tog sig in i bostaden öppnade gärningsmannen eld – igen.

Poliserna fick då slänga sig ner på golvet.

Under natten mot tisdag fick polisen larm om en skottlossning mot en lägenhet i Surahammar. Flera patruller skickade ut till flerfamiljshuset.

Enligt uppgifter till Aftonbladet befann sig två personer i bostaden när flera skott avlossades. De boende fick glassplitter på sig men behövde inte uppsöka sjukvård.

När polisen var på plats i lägenheten för att undersöka brottsplatsen öppnade skytten återigen eld, enligt uppgifter till Aftonbladet.

1 av 2 | Foto: Conny Sillén / fotograf Conny Sillén
Polisens hundförare söker av området i Surahammar.

Tvingades ta skydd

Tre polismän och de två boende fick då ta skydd i lägenheten, enligt Aftonbladets uppgifter.

Gärningsmannen lyckades fly platsen på okänt sätt men polisen uppger att de jobbar med inre spaning i jakten på misstänka.

Den aktuella lägenheten spärrades av under dagen för en teknisk undersökning. Senare under tisdagseftermiddagen arbetade även sökhundar på adressen. Enligt Aftonbladets uppgifter hittades flera tomhylsor.

Vädjar om tips

Händelsen utreds initialt som försök till mord, men fler brottsrubriceringar kan tillkomma efter att polismännen blev beskjutna.

Polisen uppmanar allmänheten att ringa 114 14 om man gjort iakttagelser.

Aftonbladet har sökt polisens jourhavande förundersökningsledare i Västmanland. De uppger att de inte har tid att kommentera ärendet.

Vet du mer? Kontakta Aftonbladet!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN