Donald Trumps advokat – spelade in samtal om Playboy-modell

avCornelia Mikaelsson

NYHETER

Donald Trumps tidigare advokat, Michael D. Cohen, har i hemlighet spelat in ett samtal när de diskuterar betalning till en tidigare playboy-modell, skriver The New York Times.

Justitiedepartementet undersöker nu om Cohen var delaktig i betalningen av kvinnor för att tysta ner pinsamma historier i samband med valet 2016.

Donald Trumps advokat har i hemlighet spelat in ett samtal där de diskuterar olika typer av betalning till en playboy-modell två månader innan valet.

Den tidigare playboy-modellen hävdar att hon har haft en affär med Trump.

På fredagen bekräftade Donald Trumps nuvarande advokat, Rudolph W. Giuliani, att han har pratat om olika typer av betalningar med Michael D. Cohen i inspelningen - men att betalningarna aldrig gjordes.

1 av 2 | Foto: Seth Wenig / TT / NTB Scanpix
Michael Cohen ska i hemlighet bandat en samtal där han och presidenten diskuterar betalning till en modell.

Rudolph W. Giuliani säger att inspelningen var mindre än två minuter lång och att den visar att presidenten inte har gjort något fel, rapporterar tidningen New York Times.

Cohen har inga uppdrag för presidenten längre. Justitiedepartementet utreder nu om han var delaktig i betalningen till kvinnor för att tysta ner pinsamma historier innan valet 2016.

Bandupptagningen finns hos federala polisen FBI efter en razzia mot advokatkontoret tidigare i år.

Därför lyckas Trump skaka av sig skandalerna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

USA