Sommaren snyggaste fotbollskollektion

1 av 2
NYHETER

Stora fotbollsevenemang handlar inte längre bara om dribblingar, inlägg och taktiksnack. Mycket kretsar kring spelarnas look.

Nu har elva spelare i fotbolls-VM all anledning att bege sig till Hornstull.

Här finns den fotbollstokiga smyckedesignern Lo Pettersson. Hon har inte bara tagit ut sin drömelva - hon har även designat en unik ring till varje spelare.

Bara skyltfönstret hos Lo lär locka en och annan fotbollsfantast. En fotbollsplan i miniatyr har byggts upp och alla spelare i Los drömlag har fått en piedestal med tillhörande ring.

– Jag älskar fotboll. Och det hela blir ju inte sämre av att jag har en fotbollsgalen sambo.

Hur tänkte du när du designade ringarna?

- Jag har inspirerats av spelarnas egenskaper och utseenden och skapat en unik ring till var och en. Ashley Cole har till exempel varit skadad ett tag och har därför fått en ring av gasbinda och kirurgtejp.

Är ringarna till salu?

- Ja, och det går även att beställa en specialvariant av sin favoritring i passande storlek.

Vilken av spelarna skulle du helst se med sin ring i verkliga livet?

- Jag bodde i Spanien ett tag, så det vore fint att kunna ge tillbaka några svarta rosor till Puyol. Fast det är klart, det skulle vara grymt mäktigt att se min ring på Ronaldinho.

David Beckham vågar ta ut svängarna när det gäller kläder och smycken. Tycker du det har smittat av sig på de svenska männen?

– Min erfarenhet är att när man öppnar seendet för smycken hos män ökar intresset. Många är nyfikna och modiga i sina val. Hade jag fått bestämma hade alla människor haft en smyckesgarderob.

Vilka smycken ingår i en sådan?

- Olika smycken till olika tillfällen. Ska du till gymmet och träna kanske det passar med ett roligt smycke. Om du ska till stranden funkar det bra med ett oömt smycke du inte behöver vara så rädd om. Varför inte ett pärlhalsband i plast?

Till sist, vem vinner fotbolls-VM?

- Av de lag som är kvar hoppas jag att Frankrike vinner.

Lovisa Madås

Allt om Stockholm

Lo Pettersson drömelva:

Foto: Puyol ska vara glad - han har fått en ring av svarta rosor.
Foto: Ronaldo drömmer om sin nya ring, medan Zlatan slänger sig efter bollen strax bakom.