Knivmän kapade rallybil på E6:an

NYHETER

Specialbyggda Landrovern återfanns efter tips från allmänheten

Göteborg

En man blev på torsdagsförmiddagen knivrånad på sin bil med tillhörande släp – lastad med en rallybil.

Gärningsmännen tilltvingades sig bilen när föraren stannat på E6:an i höjd med Frillesås i Halland.

Men den anmälda bilkapningen väcker tvivel hos polisen.

En person ringde Halmstadspolisen vid halv elva på förmiddagen och sade att han blivit avtvingad sin bil med släp av två knivmän. Kapningen skulle ha skett i höjd med Frillesås, söder om Kungsbacka. På släpet stod en rallybil av märket Landrover, hävdade personen.

– En av gärningsmännen hade satt sig i framsätet medan den andre hållit sig i närheten. Föraren tvingades lämna ifrån sig bilen under knivhot, beskriver Christer Harplinger, vid polisens informationsenhet i Halmstad, anmälan för TT.

Polisen satte in en rad patruller i jakten på bilkaparna, men hade efter någon timme inte sett skymten av dem. Kort därefter hittades skåpbilen i Frillesås, bara tre, fyra kilometer från platsen där mannen sagt sig blivit attackerad. Släpet fanns också där. Men ingen Landrover.

Den hittades vid 13-tiden på en parkeringsplats i Mölndal. Ett vittne som hört om polisjakten på nyheterna ringde polisen.

– Eftersom det rörde sig om en extrem variant av rallybil hade han lagt märke till bilen. Han säger sig ha sett bilen redan vid niotiden på torsdagsförmiddagen, säger Harplinger till TT.

Bilägaren hördes under torsdagen av polisen men det blev inte helt utrett vad som egentligen hade hänt.

– Det hela är en ganska märklig berättelse. Hans version om att han blivit rånad på bil, släp och Landrover, samtidigt som bilarna hittas i Frillesås och i Mölndal, går inte riktigt ihop. Det kan vi konstatera, redan nu, säger Harplinger.

Mannen kommer att höras ytterligare under fredagen.

TT