Ungt par knivhöggs i sin port på Östermalm

NYHETER

Var på väg hem från krogen

Foto: Mannen och kvinnan överfölls i sin port och höggs ner.

Ett ungt par överfölls och höggs brutalt ned i porten när de var på väg hem från krogen.

En ung man och en ung kvinna, 23 respektive 20 år gamla, knivhöggs i trapphuset till ett hus på Östermalm i Stockholm vid tvåtiden på söndagsnatten.

Paret var på väg hem till kvinnans lägenhet efter att ha varit på en krog i närheten och hade just gått in i porten när två unga män i 20-årsåldern kom efter.

- De ville åka med upp i hissen. Kvinnan frågade vilka de var och vilket ärende de hade i huset. Då uppstod en ordväxling och sen tog en av männen fram en kniv, säger Norrmalmspolisens stationsbefäl Anders Krook till aftonbladet.se.

Paret höggs ned bakifrån och gärningsmännen försvann sedan snabbt från platsen. Mannen träffades av hugg i nacken och halsen och kvinnan i ryggen.

Fått in tips

Mannen är delvis förlamad efter knivhuggen.

- Det är oklart om det är tillfälligt eller bestående. Han vårdas på Karolinska sjukhuset och kommer att opereras under dagen, säger Anders Krook.

Kvinnan klarade sig bättre och har förhörts under morgonen. Hon har berättat att männen var 18-20-årsåldern och gett polisen vissa signalement. Mannen ska enligt planerna förhöras under dagen.

– Vi har lite tips som vi anser intressanta att gå på. Vi har vaga signalement på gärningsmännen, så det ser inte helt mörkt ut, säger Kjell Ahlin, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen till aftonbladet.se vid 16.40-tiden på söndagen.

Oklart motiv

Motivet till dådet är oklart.

- Vi vet inte vad de här männen gjorde i huset men det verkar som att de kunde portkoden, alternativt att de hade en nyckel. Det tyder på att kan kan ha bekanta i huset. Vi har påbörjat dörrknackningar och undersöker även bakgrunden på de som bom bor på adressen, säger Anders Krook.

Polisen har också gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen, men vid klockan 10 på söndagsmorgonen fanns ännu finns inga spår efter gärningsmännen.

Karin Henriksson, Johan Edling, TT