Här kan pojken ligga nergrävd

NYHETER

Polisen söker där styvpappan eldade i två dygn

Foto: KAI REHN
Eldningsplats Polisen genomsökte i går askan på den plats där styvpappan hade tänt ett bål.

Här, bakom boningshuset på familjens gård utanför Nässjö, misstänker polisen att 10-åringens kvarlevor ligger nergrävda.

Det är samma plats där den nu anhållne 39-årige styvpappan eldade skräp i två dygn under trettonhelgen.

Fynd från den tidigare sexbrottsdömde 39-åringens gård har fört utredningen ett rejält steg framåt. Vid husrannsakan beslagtogs bland annat datorutrustning som ska undersökas.

Sökte med likhund

Teknisk personal från Göteborgspolisen arbetade igår flera timmar med spadar och ett såll i området där rester av skräphögen ännu finns kvar. Också en likhund deltog i sökandet.

Under eftermiddagen lämnade teknikerna gården med material från eldningsplatsen i ett par svarta plastsäckar.

Söndagen den 8 januari lade flera grannar märke till att 39-åringen hade tänt ett bål på en äng cirka 40 meter från boningshuset. Brasan sprakade i två dygn. Ingen har sett den 10-årige pojken därefter.

-Grabben levde på trettondagsafton. Då såg jag honom hemma i köket hos sina föräldrar, berättade grannen Anders Nicoline i Aftonbladet igår.

Fler barn i utredningen

Spaningsledningen har också uppgifter om att ännu ett litet barn fanns på gården strax före jul. Barnets koppling till familjen är oklar.

- Den lille knatten, mörk med asiatiskt utseende, tittade ut genom dörren men föstes snabbt tillbaka av 39-åringen, säger en granne som tillfälligt besökte gården.

Polisen försöker nu kartlägga vad som hänt fram till den 29 januari då 10-åringens föräldrar anmälde att sonen försvunnit på en parkeringsplats i Göteborg.

Tror pojken kidnappats

Styvpappan filmades av en övervakningskamera i Huskvarna när han hyrde en transport inför resan. 10-åringen syns inte på bilderna, varken i eller utanför bilen. I förhör påstår paret att mannen hade släppt av kvinnan och hennes son inne i Huskvarna.

Advokat Per Oehme, styvpappans försvarare, säger:

-Han tycker att situationen är otroligt jobbig. I hans värld är sambons tioåriga son borta. Han tror att pojken har kidnappats eller försvunnit.

Hur var relationen mellan tioåringen och hans styvpappa?

-Förvånansvärt bra. Min klient säger att han njöt av att ha barn i huset igen, att det var lustfyllt, säger han.

Läs mer:

Tidigare:

Ebba von Essen