”Kungen otrogen”

Kändiskvinnor pekas ut som älskarinnor i svensk tidning

1 av 3 | Foto: SCANPIX
utpekad Kungen pekas i nya numret av tjejmagasinet Solo ut som otrogen mot drottning Silvia. Tidningen lyfter fram spekulationer om att han haft affärer med tre namngivna kända svenska kvinnor. Hovets informationschef Ann-Christine Jernberg utesluter inte möjligheten att juridiskt gå vidare med skriverierna.

Tjejmagasinet Solo påstår att kungen har varit otrogen mot drottning Silva.

Tidningen pekar även ut tre svenska kändistjejer som hans älskarinnor.

- Jag kan förstå om drottningen reagerar, säger Solos chefredaktör Annika Leone.

I tidningens senaste nummer lyfter en anonym skribent öppet fram spekulationerna om att kungen vänsterprasslar. Prenumeranterna fick sin tidning i fredags och från och med nästa vecka säljs den i hela landet.

Ångrar inget

Under rubriken "Om kungens älskarinnor" skriver Solo om ryktet att kungen ska ha varit otrogen mot drottningen vid flera tillfällen. Detta ska ha skett i en lägenhet i centrala Stockholm. Tre kända svenskor pekas ut med namn och bild som hans älskarinnor.

Tidningen skriver vidare:

"Lägenheten sägs tidigare ha använts av hans far och farfar i samma syfte."

Solos chefredaktör Annika Leone ångrar inte publiceringen:

- Det handlar om skvaller och jag tycker inte att man ska göra någon skillnad på kändisar och kungafamiljen. De är offentliga personer, säger hon.

"Han är nog smickrad"

Men att påstå att kungen är otrogen är väl ändå ganska allvarligt?

-Det tycker jag inte. Jag kan i och för sig förstå om Silvia reagerar. Men jag tror nog kungen blir smickrad eftersom han kopplas ihop med tre unga snygga tjejer, säger Annika Leone.

På hovet är man inte roade av ryktesspridningen och går till attack mot alla som smutskastar kungahuset. I fjol förklarade de krig mot den tyska skandalpressen som enligt tyska tidningsuppgifter krävdes på 40 miljoner kronor för grova övertramp.

Har pekats ut förut

Processen pågår och deras advokat Matthias Prinz har fått in flera stora rättelser på framsidorna av de flesta skvallertidningarna. Veckomagasinet 7 Tage fick bland annat krypa till korset efter lögnerna om att kungaparets skilsmässa var nära och att kungen intresserade sig för unga kvinnor.

Hovets informationschef Ann-Christine Jernberg utesluter inte möjligheten att juridiskt gå vidare med Solos skriverier. Hon tänker detaljstudera texten nästa vecka.

- Jag tror även att kungen vill se vad som har skrivits, säger hon.

Det är inte första gången en svensk tidning hävdar att kungen har varit otrogen.

- Man blir så trött på allt det här. Magasinet Bon gjorde något liknande för ett par år sedan. Den gången tror jag att vi lämnade saken utan kommentar, säger Ann-Christine Jernberg.

Angrepp på monarkin

Jakob E:son Söderbaum, ordförande i Förenade monarkister, ser skriverierna om kungen som ett angrepp mot monarkin och ett sätt att skandalisera kungahuset.

-Republikanska föreningen tillsatte förra året en pr-grupp i syfte att svartmåla kungen och sätta monarkin i gungning. Jag tror att Solos uppgifter kommer från dem. Men de flesta förstår nog att det är ren rappakalja, säger han.

Aftonbladet har sökt de tre utpekade kända kvinnorna. De vill inte kommentera Solos uppgifter.

Läs mer:

Johan Edgar, Daniel Nyhlén