De hör allt du säger

NYHETER

Ny sajt gör tjuvlyssning till sport

Gillar du också att tjuvlyssna på folk?

Då är tjuvlyssnat.se webbsidan för dig.

Här samlar eldsjälar med Sveriges största öron sina

favoriter.

Foto: FREDRIK HOFGAARD
goda lyssnare Damon Rasti och Gloria Golmohammadi står bakom tjuvlyssnat.se. Snart blir idén en bok.

Juridikstudenterna Damon Rasti, 26, och Gloria Golmohammadi, 21, har skapat sajten.

- Vi blev inspirerade av en amerikansk sida där folk skriver ner tjuvlyssningar i New York. Det ledde till att vi själva började lyssna mer aktivt och till slut hade vi så många att vi bestämde oss för att göra något.

- För mig personligen är röda linjen på tunnelbanan det bästa stället att lyssna. Särskilt runt Hornstull där jag bor, det finns många ... eh, speciella människor här, säger Damon Rasti och skrattar.

Aktiv lyssning

- Man blir uppgraderad i sitt lyssnande när man har hållit på ett tag, lite skadad helt enkelt. Man lyssnar mer aktivt och får ut mer och mer roligt ur varje samtal, säger Gloria Golmohammadi.

Blir en bok

Från början var det snokande kompisparet otroligt hemliga, men nu känner de sig redo att gå ut offentligt. Ett förlag har nämligen hört av sig och är intresserat av att sammanställa de bästa tjuvlyssningarna till en bok.

- Det är jätteroligt och det har gått så fort. Vi började för en månad sedan och redan har massor av folk fått upp ögonen för sidan, säger Damon Rasti.

En stadig ström av observationer från entusiastiska tjuvlyssnare ramlar numera in varje dag. Även människor utanför Stockholm har börjat skicka in bidrag, vilket har lett till att tjuvlyssnat.se snart kommer att bli nationell.

Emma Löfgren