Diana hade överlevt om hon haft bilbälte

NYHETER

Ny utredning avfärdar mordteorin- samt ryktena om att hon var gravid

Dianas pojkväns far, Mohammed Al-Fayed, hävdar att Diana blev mördad av brittiska kungafamiljen för att hon var gravid med en muslimsk mans barn.

DNA-tester visar nu att hon inte var gravid när hon dog.

Foto: Prinsessan Diana.

Lord Stevens som leder den nya undersökningen om prinsessan Dianas död har låtit testa Dianas DNA för att se om hon var gravid. Detta för att eventuellt kunna avfärda den konspirationsteori som florerat i vissa kretsar sedan dödsolyckan i Paris 1997, skriver brittiska News of The World.

Diana och hennes pojkvän Dodi Al-Fayed dog båda i kraschen och allt sedan dess har Dodis far Mohammad Al-Fayed hävdat att paret dödades av brittisk säkerhetstjänst. Anledningen skulle vara att Diana var gravid med Dodis barn och att den brittiska kungafamiljen inte tålde tanken på att Diana skulle föda ett muslimskt barn.

Dessa teorier kan nu helt avfärdas.

Tack vare framsteg i DNA-tekniken visar det sig nu att Diana inte var gravid när hon dog. Dianas kropp balsamerades efter hennes död, men en liten blodmängd finns kvar. Denna har nu analyserats, och den visar att hon inte var med barn. Utredningen visar också att olyckan hände för att den rattfulla föraren Henri Paul körde bilen för fort. Enligt utredningen hade också både Diana och Dodi överlevt om de använt säkerhetsbälten.

Anna Lindström