Vicki får panikångest – av grönsaker

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Fobin började när 22-åringen var liten

Grönsaksfobi För att kunna posera de korta sekunder det tog att ta den här bilden fick grön saksfobikern Vicki Larrieux kämpa i en timme för att ta mod till sig.
Foto: Foto: Mike Walker/M&Y
Grönsaksfobi För att kunna posera de korta sekunder det tog att ta den här bilden fick grön saksfobikern Vicki Larrieux kämpa i en timme för att ta mod till sig.

LONDON. ”Peas and carrots” ska ju vara en lika bra kombination som ler och långhalm.

Men inte för Vicki Larrieux, 22.

Grönsakerna får henne att skaka av rädsla.

Vicki Larrieux är livrädd för grönsaker. Hon lider nämligen av en ovanlig åkomma kallad lachanofobi, som gör att hon svettas och får panikångest av blotta åsynen av groddar och ärtor.

I stället lever studenten från brittiska Portsmouth på en diet av kött, potatis, flingor och ibland ett äpple, men vägrar att stoppa i sig en enda liten skiva av morot, skriver Daily Mail.

Börjar svettas

– Jag har alltid haft en irrationell rädsla för grönsaker – även som barn brukade jag få panik om lite morötter och ärtor fanns på min tallrik, säger hon till Daily Mail.

Men när skräcken höll i sig in i vuxen ålder insåg hon att hon led av grönsaksfobi.

– Varje gång jag såg grönsaker – inte bara på tallriken utan överallt – fick jag panikkänslor, började svettas och pulsen sköt i höjden.

Åka och handla, en utekväll med pojkvännen. De enklaste saker blir ett jätteproblem.

Pojkvännen hjälper

– Min pojkvän är mycket förstående och gör sitt bästa för att hjälpa mig. Det är bra att han inte är vegetarian, för det skulle helt enkelt inte fungera.

Men Vicki har inte gett upp hoppet om att en dag övervinna sin fobi för grönsaker.

– Jag är nyfiken på hur de smakar, säger hon.

Publicerad: